מותר לשני גברים לישון ביחד?

הרב מותר לי לשון עם חבר? (שני רווקים לישון במיטה יחד)
ומחילה על השאלה הזאת..

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא שאלה רצינית, ומדוע צריך להתנצל עליה?….

כתבו החלקת מחוקק והבית משואל בסי' כד: "וכתב בח"מ דוקא יחוד בעלמא אבל לשכב יחד צריך להתרחק מכ"ש שני רווקין אסורין לשכוב יחד ויש למחות ביד העושים כן". אולם בערוך השולחן שם כתב: "ואין נוהגין כן וח"ו מעולם לא שמענו לחוש לזה והנזהר תבוא עליו ברכה".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לעניות דעתי אני לא רואה כל הבדל בין זמנו של הערוך השולחן לבין זמנינו. כמובן הכל לפי הענין. ואם יש איזה צל חשד, חייבים להמנע.