חוסר צניעות בצוות הדרכה מעורב

הי:)
אני עושה עבודה במחשבת על "הלכות ייחוד בצוות הדרכה מעורב",
אשמח אם תוכל לכוון אותי למקורות, מאמרים והלכות שקשורות לזה.
תודה רבה!
תשובה:

שלום רב

הבעיה בצוות הדרכה אינה כל כך בתחום של איסור ייחוד, שכן כפי שאני מבין נמצאים יחד בדרך כלל באופן קבוצתי ולא אחד על אחד, אבל יש כאן פריצות של ממש, ברור שכאשר עובדים יחד בצוות היחסים מאוד קרובים וחבריים והדבר גורם להרהורי עבירה ודיבורים אסורים, ואף אחד לא יכול להעיד על עצמו שלא יבוא חלילה לידי חטא!! חובה לשמור על הפרדה ודיסטנס. הרהור עבירה הוא איסור תורה של ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.

[כמובן ניתן להכשל גם באיסור ייחוד, אבל ניתן גם להזהר מהאיסור הזה ולא זו הבעיה העיקרית].

ראה כאן מאמר רחב בענין.