תרומה לבית חולים מכספי מעשרות

שלום רב,
האם מותר לתרום לבית חולים שאינו מתוקצב ע"י המדינה מכספי מעשרות?
תודה!

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל בית חולים פרטי כמו אסותא הוא מוסד רווחי ביותר, ואני לא יודע אם יש טעם לתת שם תרומות… אבל אם מדובר בבית חולים שאינו רווחי אלא בנוי ומבוסס בחלקו על תרומות ניתן לתת שם כספי צדקה. באופן כללי היעוד של מעשר כספים הוא לצורך תלמידי חכמים עניים ולא לשאר ענינים.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 33 עמוד א ועיין גם בגליון 26 עמודים א-ב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לצורך העניין מדובר בבית חולים "מעייני הישועה". איני יודעת אם מטרתו היא רווחית או לתת מענה לציבור מסוים.
    אם בי"ח זה מבצע התרמות – האם ניתן לתרום לו מכספי מעשרות?