גר יכול לשמש כחזן?

שלום. ברצוני לשאול אם גר יכול לעלות לתורה? ושליח ציבור. וזימון

תשובה:

שלום רב

גר יכול לעבור לפני התיבה כשליח ציבור, כמבואר בשו"ע סי' נג סעי' יט [ראה בבית יוסף שם שמנהג וירצבורג היה להחמיר בענין זה אולם לא נפסקה הלכה כדבריהם, וראה פרי מגדים שם א"א ס"ק יט שלמד מכאן שיש ערבות לגר, שהרי חזרת הש"ץ בעיקרה נתקנה כדי להוציא ידי חובה את אלו שאינם בקיאים להתפלל בעצמם. ומכל מקום ראה שו"ת משכנות יעקב סי' סו שבמקומות שיש חזן קבוע [מצוי בחו"ל] ראוי למנות אדם מיוחס. משום כך הוא גם עולה לתורה ומזמן ככל ישראל.

יום נעים.