שירה בשבת בבית כשאולי שומעים בחוץ

בסד
שלום רב
האם מותר לאישה חרדית לשיר בקול רם בביתה הפרטי למרות שיש סיכוי שהשכנים שומעים אותה , בינהם גברים ? אני מתכוונת לשירי שבת קודש, שלום עליכם , קידוש בקול רם , הבדלה ?
חודש טוב ושמח !

תשובה:

שלום רב

מותר לך לשיר. בדרך כלל לא שומעים ממש, וגם אם ישמעו כבר כתב המשנה ברורה בסי' עה שבמקומינו שקשה להזהר בזה נהגו להקל בשירה הנשמעת מבית אחר. ולכן כיון שהשירה בשבת היא חלק בסיסי בעונג שבת, אל לך להחמיר בענין זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כוונתי היתה לס"ק יז, הוא ודאי לא התכוין לאונס ממש על פי גדרי אונס, שהרי אפשר ללכת לחדר אחר או לצאת מהבית ולקרוא קריאת שמע, ומה שייך ביטול תורה כשמדובר באיסור… אלא כוונתו שכיון שזה מדרבנן התירו במקום שהדבר כרוך בקושי וביטול תורה ותפילה.

  2. תודה רבה לכבוד הרב על התשובה המהירה.
    לענ"ד זה אינו כתוב שם א. שם דיבר מצד האיש השומע ולא מצד צניעות האשה. ב. דיבר מצד האיש לגבי קרי"ש ולכן כתב אנוס וכו' דחייב בקרי"ש ובתפלה. ואדרבה כתב שם רק מצד "הפרו תורתך" דאין ברירה אחרת כי גם מחוץ לבית וכלשונו שם "אנו שרויין בין העכו"ם." (ג. למה כתב בין העכו"ם הרי הרב אמר שהמשנ"ב סובר שגם לבנות ישראל מותר.) אמנם אני מסכים שהיקל בזה יותר משאר הדברים דזה דרבנו וכו' וכמו שכתב שם באותו ס"ק.