מתי עושים חנוכת הבית?

ערב טוב!
אנחנו אמורים להיכנס לדירה חדשה בקרוב.בשבועות האחרונים אני מרגישה חולשה האם אנחנו יכולים לקבוע מזוזות ואת חנוכת הבית לעשות מאוחר יותר עד שארגיש יותר טוב.
תודה

תשובה:

שלום רב

לכתחילה על פי קבלה כדאי לעשות חנוכת הבית בליל הכניסה לדירה, אולם אם קשה לכם אפשר לדחות. מנהג האשכנזים היה מאז ומעולם שלא להקפיד על כך.

ישוב טוב ובהצלחה רבה!

מקורות:

בס' סגולות ישראל מערכת ב סעיף כג הובא לערוך את השמחה בליל הכניסה לבית, ומקורו בס' אבות ראש, אולם בס' יוסף אומץ הובא שיש שנהגו לחנוך את הבית בשבת, ובשו"ת דבר אליהו סי' לז כתב שניתן לעשות זאת עד תום השנה הראשונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה

    שלום רב לכבוד הרבנים
    האם אפשר לדייק?
    1. הדירה נרכשת כדי לשכרה כמקור פרנסה, אי"ה הבעלים לא יגורו שם לפי המתוכנן.
    2. במקרה הנ"ל, יש פרט נוסף שהוא שיפוץ הנעשה לדירה.
    השאלה היא
    באיזה שלב עושים חנוכת הבית (אם עושים בכלל)?
    מנהג אשכנז
    תודה רבה!