מעשר כספים למי שפרנסתו דחוקה

שלום ,
אנו מעשרים 10% כ 8 שנים ובשנתיים האחרונות התחלנו לעשר 20%
בהתחלה הסתדרתי עם זה ואולם עכשיו זה קצת קשה ובחודשים האחרונים אני מצליחה לעשר בקושי 10% ולפעמים פחות
הדבר גורם לי תסכול רב
יש לציין שאנו תומכים בכ 10 משפחות
באופן חודשי
רציתי לשאול איך אוכל לשפר את הרגשתי ? ממש קשה לי עם זה , ( כ 4 שנים לא עובדת אלא מטפלת בילדים שלי) וחשבתי לצאת לעבוד חצי משרה בשביל זה , נא עזרתכם
בנוסף , בעלי מאוד רוצה לקנות דירה ( גרים בשכירות) וייתכן מצב שכמה חודשים כתוצאה מרעידת הדירה לא יתאפשר לנו לעשר בכלל , מה עושים ? עם ההרגשה ? עם המשפחות שמחכות לסלי מזון ?
תודה

תשובה:

שלום רב

ראשית חובה לדעת, חז"ל אמרו לנו שבכל עניני הצדקה "חייך קודמים", כלומר לא יתכן לתת סכום גבוה מידי לצדקה כאשר בגלל הענין הזה המצב בבית נהיה לחוץ, דבר שיכול לגרום לבעיות שונות וכו'. לכן אם קשה לכם לתת חומש אפשר לתת מעשר כפי עיקר הדין, אלא שאם היתה זו אצלכם החלטה קבועה וברורה כמו נדר כדאי לעשות על כך התרת נדרים. אינני יודע את מצבכם, אדם שהכנסתו אינה מספיקה לצרכיו פטור לגמרי ממעשר, אם זה המצב אתם פטורים, אם יש לכם כדי צרכיכם רק מפריעה לכם הנתינה הגבוהה מידי תנו מעשר לבד. לגבי המשפחות שמקבלות, אין מה לעשות, אם אין אז אין… אם תוכלו לעזור להם בדרך אחרת מה טוב, ואם לא, אז בעז"ה לכשירווח לכם תוכלו לשוב לעשייה המבורכת.

מקורות:

על מעשר כספים למי שפרנסתו דחוקה ראה כאן.