קביעת מזוזה בחנות הפתוחה בשבת

בס״ד
שלום וברכה וחודש טוב ומבורך!
האם מותר לקבוע מזוזה (כמובן ללא ברכה)בעסק שעובד בשבת ואין כשרות כלל במקום רק שהבעלים יהודי או שיש להמנע ולא לתת ברכה במקום שמורד במקור הברכה (שבת) מדובר בחו״ל ורב הקהילה עוסק בקירוב עד כמה שיש הענות?!
בבקשה לציין מקורות ברורות בעיניין וב׳ יתקננו בעצה טובה ולא תצא תקלה מתחת ידנו לעולם ועד אמן.
בברכה רבה
יצחק אביי
ניו יורק

תשובה:

שלום רב,

יהודי מחלל שבת ודאי חייב בכל המצוות אז מדוע אתה רוצה למנוע ממנו לקיים מצווה? הנושא של הברכה אינה בהגרדת המצווה, הסיבה שאדם חייב לקבוע מזוזה הוא לא משום שזה יסייע לו בברכה וכד', אלא פשוט כי התורה ציוותה לנו לשים מזוזה. (אמנם מזוזה בעסק זה נושא לדיון אחר אם זה מעיקר הדין או לא). לכן לעניות דעתי, אתה יכול לסייע לו במזוזה. אולם חובת המחאה חייבת להשמע, לכן אמור לו שמאחר שהעסק שלו פתוח בשבת אתה לא רוצה לעשות "טקס" של קביעת מזוזה, אלא יש לעשות את זה בצנעא.

הצטרף לדיון

תגובה 1