מזוזה בדלת בלי משקוף

http://www.dlatot-kis.co.il/article/1032/דלתות-נסתרות.html בנוגע למזוזה במקום כזה ישנה דרך לשים את המזוזה לפי ההלכה?

תשובה:

שלום רב,

ענייתי בתמונה המצורפת, למען האמת זה נראה יפה, אבל לא לגמרי הבנתי האם אכן אין כלל משקוף. או שהמציאות היא כזו שאין כלל משקוף והכל נכנס ממש בקיר, או שלא הצלחתי לראות היטב כיצד זה נראה כשהדלת פתוחה.

לכן, אם אין צורת הפתח (ע"י הקיר עצמו) לדוגמא, הפתח הוא כזה שיש קיר ארוך בצד ימין או אפילו גם בצד שמאל, ולא נוצר כל משקוף ע"י הדלת הזו, אין חיוב מזוזה. אולם אם יש צורת הפתח ע"י הקירות אפילו שאין משקוף ע"י הדלת, הפתח הזה חייב במזוזה.

בהצלחה