בדיקות בעונת הוסת

שלום כבוד הרב,
האם צריך לעשות בדיקה בשלושת ימי הפרישה? האם זו חומרה או חובה? מתי צריך לעשות (בוקר/ ערב או שניהם)?

תשובה:

שלום רב

בימי הפרישה – עונה בינונית, הפלגה, ועונת החודש חובה לבדוק בחורים וסדקים כמו בשבעה נקיים, כמבואר בשו"ע סי' קפד סעי' ט. ההוראה המקובלת היא שדי בבדיקה אחת בתוך עונת הוסת, כלומר אם הוסת היא ביום זמן הבדיקה לפני השקיעה בסוף היום, ואם בלילה, יש לבדוק מיד בבוקר למחרת [בחזון איש בסי' פ אות כ כתב לבדוק פעמיים ובאות כב כתב שדי בפעם אחת, ונראה מדבריו שם שזה תלוי במחלוקת אם וסתות מדאורייתא או מדרבנן]. גם אם בדקה בתחילת העונה בבוקר ולבשה בגד סמוך לגוף ומצאתו נקי בסוף היום היא מותרת לבעלה ואין לחשוש שמא ראתה אחר כך. אשה שיש לה וסת קבוע בעונה מסוימת ולא בדקה, אסורה לבעלה עד שתבדוק, וכן הוא הדין בעונה בינונית, אבל בוסת שאינו קבוע הפלגה או חודש, בדיעבד שלא בדקה היא מותרת לבעלה, ראה שו"ע להלן שם.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בדיקת לילה לא מועילה בז' נקיים ומשום שספירת לילה לא חשיב ספירה, אבל בעונת וסתה צריכה לברר האם ראתה ולכך ודאי צריכה ומועיל לה בדיקה בעונתה – בלילה.

  2. אמת, עדיף אפילו לבדוק בלילה לפני שהולכים לישון, אלא אם כן קמים בסמוך להנץ החמה ממש, שאז אפשר להרויח גם את דעת הסוברים שיש לבדוק בסוף העונה.