תשלום עבור נזק שנגרם לאחר עזרה בהתנדבות

אני בעל מקצוע וגיסי ביקש ממני שאעזור לו לתקן נזילה באסלה (ללא תשלום). לאחר פירוק האסלה, האסלה נשמטה מידי ונסדקה. כעת, יש צורך לקנות אסלה חדשה.
האם מצד ההלכה עלי לשלם עבור קניית אסלה חדשה עבור גיסי?..

תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם האופן שבו הרמת את האסלה גרם לה להישמט, יש פה פשיעה ששומר חנם חייב עליה  ועליך לשלם את הנזק (ואם אתה עני יש לגיסך למחול לך לפנים משורת הדין) אבל אם לא היה שינוי מהדרך הרגילה אתה פטור. ראה שלחן ערוך חו"מ סי' דש