רצתי והפלתי את הפלאפון

שלום לרב!
תלמידים שאלו אותי את השאלה הבאה:
תלמיד א' עמד במזדרון של הישיבה (מדובר על ישיבה תיכונית. הבניין בנוי בצורה של כיתות שפתוחות למזדרון רחב…) והחזיק את הפלאפון שלו בידו (תוך כדי שהוא כותב דברים בפלאפון…) ואז הגיע תלמיד ב' בהליכה מהירה ונתקל בכף ידו, לא בצורה חזקה אבל מספיק בשביל שהפלאפון יפול מידו. כתוצאה מהנפילה המסך של הפלאפון נשבר. מי אמור לשלם על הנזק?

תשובה:

שלום רב,

על המזיק לשלם.

כיון שהיתקלות בחברו העומד במקום שעשוי לעמוד, הוא פשיעה.

וכתבו האחרונים שבמקרה  שהמזיק פשע הוא חייב כששניהם ברשות, גם לדעת הרמב"ם (שבמזיק שלא בכוונה פטור ברשות הרבים) . ראה ס' שעח סעי' ז.