האם גר מברך שלא עשני גוי?

שלום. רציתי לישאול האם מישהו שהיה בבטן אימו היתה בתהליך גיור ואותו גירו בגיל שמונה חודשים מברך שלא עשני גוי או לא?

תשובה:

שלום רב

על עצם נוסח ברכה זו לגר נחלקו הדעות, יש סוברים שמברך שעשני גר או שעשני ישראל [ראה רמ"א או"ח סי' מו סעי' ד ובמג"א שם] ויש שסברו שמברך שלא עשני גוי [ראה נזירות שמשון שם], ויש סוברים שמדלג לגמרי על ברכה זו [ראה ב"ח ופרי חדש שם. אלא שכתב הפרי חדש שם, שאם היתה לידתו בקדושה, כלומר שנתגיירה אמו בעודה מעוברת, הכל מודים שהוא מברך שלא עשני גוי ככל יהודי, אולם בפרי מגדים שם מזב"ז ס"ק ה חולק על דבריו, ולדעתו גם באופן זה נחלקו הפוסקים הנ"ל.

בהצלחה רבה