כיבוד אב ואם – לפני עיור

שלום כבוד הרב , יש לי בעיה ורציתי לשאול כדי לדעת מה לעשות . אבא שלי עשה טלפונים לרוב המשפחה בחברת סלקום ( אם אינטרנט) החברה ממש עושקת אותו ואבא ממש כבר מיואש מהם זה הגיע לסכומים של לרוב לא פחות מאלף , אפשר לעבור חברה אחרת ולשלם כל חודש בין 100 ל 200 ש"ח הבעיה שכדי לעבור צריך כרטיס אשראי לאבא אין אז הוא ביקש ממני השאלה היא אם אני יכל לקחת את זה עליי אני מציין שוב שהטלפונים הם לא כשרים וגם חשוב לציין שאבא שלי מאווד סובל מזה וזה ממש כבר הגיע למצב שהוא מבקש בכל לשון שאני יעזור לו האם אני יכול משום כיבוד אב לעשות לו בעניין תודה רבה .

תשובה:

שלום רב

אני מניח שאף אחד לא מתכוין לוותר על הטלפון כך שאין כל משמעות לנתינת הכרטיס ואין בכך כל איסור.