טכנאי שטיפל בטלפון נייד ומחק זכרונות ותמונות

שלום רב,
אדם שהביא טלפון נייד לטכנאי להתקין לו תוכנה מסויימת, אבל בטעות הטכנאי מחק לו תמונות ומספרי טלפונים. בעל הטלפון טוען שמגיע פיצויים על הנזק. עם מי הדין. אם אפשר מקורות כי אני רוצה לדבר על הדוגמא בכיתה בתור נושא דיון הלכתי.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

יש מקום לחייב. עיין בתשובה כאן.

בזמנינו, על רוב יש לאנשים גיבוי מהחומר, וכל הנראה אף במכשיר זה יש אפשרות לשמור את הנתונים והתמונות במחשב. ולכן יש מקום לומר, שהטכנאי יכול לטעון שלא ידע שאין גיבוי לחומר. כמו כן, אצל הרבה טכנאים מפורסם תקנון שאין אחריות על חומר שיימחק.