תשמיש ביום הוסת

שלום רב,בני זוג ששכחו, ובטעות קיימו יחסים ביום פרישה-30, מה דינם ?

תשובה:

שלום רב

להלכה אנחנו נוקטים שאיסור ווסתות הוא מדרבנן, וממילא דינם ככל אדם שעובר על איסור דרבנן בשוגג שנחלקו בו הדעות אם חייב לעשות תשובה. במה דברים אמורים, כשלא הגיע המחזור, אבל אם נמצא שבא על הנדה, זה כבר חמור מאוד כיון שבפשיעה אירע הדבר, ויש להתענות 40 תעניות או לפדותם בכסף לצדקה וכו', כמובא ברמ"א סו"ס קפו.

בס' חכמת אדם האריך להזהיר שיש לכתוב בלוח שנה את ימי הפרישה שלא יכשלו בהם.

יהיה רצון שיקויים בנו שלא נבוש ולא נכלם ולא נכשל לעולם ועד.

יום נעים.