לחיצת יד לאשה

לכבוד הרב, לעניין לחיצת יד אשה בשמירת נגיעה..
ראיתי כמה היתרים בין היתר גם מאתר כיפה אומנם היות ואני מעריך יותר את הרבנים באתר שכאן הייתי שמח לקבל תשובה לגבי לחיצת יד כאשר היד כבר נשלחה(בעיקר ע"י בני דודים) ויש כאן צער וביוש גדול באם לא אחזיר לחיצת יד וכן אין שום צד של תאווה ח"ו האם הדבר מותר?

תשובה:

שלום רב

אסור ללחוץ יד לאשה, ניתן להסביר לה בחיוך שהדבר אסור מבחינה הלכתית והיא תבין.

מקורות:

עיין ברבינו יונה שערי תשובה שער ג’ סעיף פ’ ועיין בדרכי תשובה יו”ד סימן קפ”ג ס”ק ט”ז.

בשו”ת אגרות משה או”ח ח”א סימן קי”ג ובאבן העזר ח”ד סימן ל”ב סק”ט שכתב שאסור לגבר להושיט יד לאשה, אמנם עיין באבן העזר חלק א’ סימן נ”ו שכתב ששמע שיש כמה יראי ה’ שמקילים בזה, (להושיט יד בדרך נימוס) ומסיים שאף שיש לדון אותם לכף זכות מכל מקום לעניין מעשה קשה לסמוך עליהם עד כאן דברי האגרות משה, ומבואר שדעתו של הגאון הנ”ל שאסור להושיט יד לגבר.

ועיין בספר טהרת ישראל עמוד 44 שכתב שלחיצת יד חמורה כמו חיבוק ונישוק, ועיין בשו”ת אז נדברו ח”ב סימן ע”ג

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה רחוק מאוד מההיתר של טרוד במלאכתו. היתר זה אמור לגבי מציל בים שבאמת טרוד לבדוק כל הזמן את המצב ועובד מתוך לחץ, בפגישת עסקים אדרבה משדרים נינוחות, וקירבה, ונחמדות..
    ב. אין כל היתר של טרוד במלאכתו לגבי נגיעה של חיבה!! ההיתר הוא רק בראית העין.