מעשר כספים מכספי קצבאות

בסד
שבוע מבורך
כבוד הרב בן ציון מוצפי אמר שכספי ביטוח לאומי וקצבאות למינהן פטורים ממעשר. האם זה נכון ?
מה המקור לכך ?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה המקור לכך, אני מניח שכוונתו היתה למישהו שהוא נחשב ל"עני". אבל אדם עשיר או שיש לו מספיק כסף למחייתו ומקבל גם קצבאות, ברור שהוא חייב לתת מהן מעשרות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השבתי לך על כך בסוף השבוע, בדומה למה שנאמר כאן, לא משנה מאיפה הכסף, משנה מה מצבך הכלכלי. אם ההורים מפרנסים אותך אין סיבה לןא להפריש מהקיצבה, אם את מתפרנסת מהקיצבה בלבד ואת דחוקה בכסף לא צריך להפריש.