תשלום משכנתא לילדים מכספי מעשרות

יש לנו שני ילדים נשואים אברכים. אנחנו משלמים להם משכנתאות בסכום של 2800 ש"ח כל חודש.
האם אפשר לחשב זאת כמעשרות?

תשובה:

שלום רב

אם התחייבתם את הסכום הזה כהסכם בין מחותנים וכדומה בזמן שנישאו, לא תוכלו לפרוע את חובכם ממעשר כספים, אבל אם זו מחווה של רצון טוב מצידכם, ובכל יום תוכלו להסיר את הנטל הזה מעליכם ואין כל דרישה משום גורם שתמשיכו, ודאי תוכלו לעשות זאת מכספי מעשר. תמיכה באברך שיושב ועוסק בתורה היא מצוה רבה עד מאוד, וכאשר מדובר באדם הקרוב אליכם זו צדקה מהודרת ביותר.

בהצלחה רבה ושתמיד יהיה רק שפע!