מעשר כספים לאדם שיש לו חובות

שלום כבוד הרב.
אנחנו זוג צעיר בעל 2 ילדים ובעל חוב של 10000 שקל להורים ועוד 10000 לבנק.
שאלתינו היא האם אפשר להשתמש במעשר כספים בכדי לכסות את החובות?

תשובה:

שלום רב

חובות זו לא סיבה להמנע ממעשר כספים, אם יש לכם פרנסה ואתם יכולים לשלם את החובות בפריסה מסוימת, אין סיבה לא לתת מעשר כספים, אבל אם החובות לוחצים ואין לכם כסף לכל צרכיכם, אין חיוב של מעשר כספים, ראה כאן בהרחבה.

שפע ברכה והצלחה ורוב נחת!