לשון הרע לחבר על אשתו

בס״ד, אם ידוע לי שאשתו של פלוני אמרה על בעלה לשון גנאי , א: האם מותר לי ללכת וולומר לו שאשתו מדברת לשון הרע באופן הכללי, מבלי לציין שדיברה עליו, או שזה לשון הרע אפילו שאני לא אומר לו שזה הלשון היה עליו?את הלשון הרע על עצמה , מעשה שלילי כגון זלזלה בדבר מצווה, האם ואם זה לו לשון הרע ?

תשובה:

שלום רב

חלילה מלהכנס בצורה כזו בין בני זוג! מעבר לאיסור של לשון הרע אתה עלול ממש לסכסך ביניהם חלילה, או לגרום לבעל לזלזל באשתו ולכעוס עליה, אלו דברים חמורים מאוד, ואינני רואה כל תועלת במעשה הזה. דומני שאם כל אחד מאיתנו יתקן את עצמו ולא את זולתו העולם יהיה רגוע יותר…