דילוג בתפילה למאחרים לבוא

שלום הרב. יש דין בתפילה שמי שמגיע מאוחר מותר לו לדלג כדי שיתפלל תפילה בציבור.
האם מי שמגיע כל יום מאוחר אז מותר לו כל יום לדלג או שזה רק בדרך מקרה שמותר לדלג אבל קבוע לא ? לפי מרן תודה אם אפשר מקורות

תשובה:

שלום רב

לגבי הדילוג בתפילה למי שמגיע מאוחר, אין כל הגבלה אם הדבר קורה לעיתים קרובות יותר או רחוקות, אבל חובה לדעת שמדובר בדבר שהוא דיעבד גמור! יש סדר לתפילה ובאופן כללי חובה לומר אותו! בספר מגיד מישרים פרשת בהר מובא שהמגיד [המלאך שלמד עם מרן הבית יוסף] אמר לבית יוסף: ותקרא כל התפילה מראשה ועד סופה כסדר, לא יחסר אפילו תיבה אחת, שהרי כולה מיוסדת על פי סוד, ולא כאותם השוטים שמדלגים התפילה בסיבת שינתם הרעה על משכבותם, או להם שמקלקלים הצינורות, וכמה וכמה רעות גורמים להם ולכל העולם בסיבת מניעת השפע לעולם הזה וכו'".

לכן אם יש מנין אחר מאוחר יותר בו תוכל להתפלל כסדר ולא תאחר לעבודה וכדומה, אין לדלג! ובודאי שאין לעשות זאת באופן קבוע…

שיתקבלו התפילות!