בדיקות שבעה נקיים

שלום הרב,
אשתי אחרי לידה הפסיקה לרראות דם לאחר 3 שבועות.
ביום שני עשתה בדיקה והיה נקי אך לא עשתה הפסק טהרה.
תכלס,מתי היא צריכה ללכת למקוה,
תודה

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת!

אין טבילה במקוה ללא שבעה נקיים קודם לכן. ולכן, אם לא עשתה הפסק טהרה ובדיקות לפחות בימים הראשון והשביעי של הנקיים, היא לא יכולה לטבול. אותה בדיקה שעשתה לא עולה לה כיון שהיתה רק כדי לראות אם היא נקייה ולא להפסק טהרה. לכן, היום אחרי הצהריים לפני השקיעה תעשה הפסק טהרה, ותתחיל לספור שבעה נקיים ממחר כרגיל. ביום חמישי הבא תוכל לטבול.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הבדיקה היתה לצורך שבעה נקיים, בדיקה הלכתית, הרי שהראשונה נחשבת הפסק טהרה [גם אם נעשתה בבוקר] וסופרים מיום שלישי ואילך וטובלת ביום שני בערב, אבל אם הבדיקות היו סתם כדי "לראות מה המצב" ואם אפשר לחשוב כבר על טהרה, הן לא מועילות. כמובן בדיקות מועילות רק אם נעשו ביום ולא בלילה.