התמודדות עם חטא

שלום… קוראים לי ליאור ויש לי בעיה של כעס..כשמשהו מעצבן אותי אני פשוט לא מצליח לשלוט בעצמי אני אומר וחושב דברים שאני מצטער עליהם…רוב הפעמים זה קורה לי כשאני נופל בעבירה אני מתייאש ואז פשוט עולה לי כעס על הדת שהיא כל כך קשה ושאני כל פעם אני נכשל במשהו אחר ועל הקב"ה שנתן חוקים כאלה קשים לפעמים אני מגיע אפילו לכפירה וחושב אם באמת הקב"ה טוב כי למה הוא נותן לי ניסיון שהוא יודע שאני אכשל בו..אני לא יודע איך להתמודד עם זה אני קורא את איגרת הרמב"ן וכל פעם שאני חושב שאני מתקדם קורה משהו ששוב מציף בי את הכעס הזה ואני לא יודע מה לחשוב או להגיד לעצמי באותו הרגע כדי שזה ירגע

תשובה:

שלום ידידי

קראתי בצער את כאבך. ראה, לכל אדם יש נסיונות משלו, והדבר הכי חשוב לא להתייאש מהכשלונות. בכתוב נאמר "שבע יפול צדיק וקם", דרך העלייה הרוחנית רצופה מכשולים שתכליתם לחשל אותנו, אין טעם להשבר, יש להתחשל ולהביט קדימה. מכשלונות לומדים להתחזק וממשיכים הלאה. נשמע לי שאתה מתמודד נהדר!

בהצלחה רבה!