זהירות בלשון הרע על הגננת

שלום כבוד הרב

הבת שלי בת 5 לומדת ברשת גנים פרטית .והיא מתלוננת על גננת מסוימת ולא מסכימה ללכת כשהיא נמצאת (היא גננת בצהרון ובתור גננת משלימה)
השבוע הגננת שבגן שמעה שהילדה לא רוצה ללכת לצהרון ואמרה לי שהרבה ילדות לא רוצות ללכת לצהרון.
זה חיזק לי את התלונות של ביתי
(יש לציין שהגן חדש בעירנו)
השאלה שלי איך אפשר לברר ולבדוק על הגננת בלי להיכשל בלשון הרע. וכן לאמת סיפורים על התנהגות של הגננת שהילדה מספרת .(אם מותר וצריך אני יכולה לפרט יותר …)

תשובה:

שלום רב,

ראי, מצד הלכות לשון הרע מאחר שהדיון אודות הצהרון ודאי ענייני לחלוטין ולמטרה טובה, מה שנקרא: לתועלת, אז מותר לשוחח ולברר. אבל חייבים לעשות זאת בזהירות המרבית. דבר ראשון כפי שכתב החפץ חיים שלא להגדיל את ה"עוולה" יתר ממה שהוא. (הציטוט הוא מדברי החפץ חיים, מובן שבמקרה הנוכחי אין כל עוולה). אלא להדגיש, כך שמעת מבתך בת החמש. בנוסף, מה שלא חייבים לומר אסור לומר. ובקיצור, הענין רגיש מאד, בפרט שמדובר באישה העלולה להפגע אם תשמע על הדיון שנסוב עליה, וכן היא עלולה להפגע גם בפן הכלכלי. כך שלמעשה, אני לא יודע אם אני מסייע לך או לא, אבל ודאי מציב בפנייך אתגרים כמתבקש.