המכנה שם לחברו

שלום כבוד הרב,

קראתי שמי מכנה שם לחברו, ודווקא על מנת לבזותו, יורד לגיהנום ולא עולה. עכשיו אני לא ממש יודע במדויק אם כיניתי שם על מנת לבזות
כאילו
אז אני רוצה לתקן את זה איכשהו בין כיניתי ובין אם לאו, אז אם הרב יוכל להגיד לי משהו שיתקן את זה. כי אני לא מעוניין בלרדת לגיהנום בכלל, וכ״ש לא חס ושלום לעלות ולא לרדת. תודה

תשובה:

שלום רב

בכל עברה שבין אדם לחברו, הדרך לתקן ולכפר היא בכך שמבקש סליחה מהחבר ומרצה אותו על פגיעתו, ולאחר מכן פשוט חוזרים בתשובה על החטא – מתחרטים בפה, ומקבלים בלי נדר שלא לשוב לחטא הזה עוד.

בהצלחה רבה