לסכם שדמי התיווך יחולו על השוכר

שלום כב' הרב שנה טובה!
השכרתי את ביתי לראש השנה היתה הסכמה של השוכר לגבי הסכום ואולם אח"כ התברר שהמתווך ביננו דורש 10% דמי תיווך ביקשתי מהשוכר שהוא ישלם את דמי התיווך ואכן הוא הסכים. כל זה קרה עוד טרם הגיע בפועל לבית ועוד טרם שילם. האם התוספת של דמי התיווך שדרשתי מהשוכר אין בה משום ריבית?

תודה וכל טוב!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין בכך שום חשש ריבית. לא כל תוספת היא ריבית. ריבית היא תוספת שלווה מוסיף למלווה או תמורת תשלום חוב אחר באיחור.

במקרה זה, הצדדים יכולים לסכם להטיל את דמי התיווך על אחד מהם וככל שירצו.