תולעים בירקות

שלום כבוד הרב וגמר חתימה טובה
שמעתי לא מזמן באתר שופר של כבוד הרב אמנון יצחק שמראים שם איך שהיום יש הרבה ירקות שהם מלאים בתולעים ובטריפסים או משהוא כזה
כל ערב אני רגיל לחתוך מלפפון עגבניה וגמבה בערב
יש מצב כבוד הרב מסביר איך אפשר להיות בטוח שאין בהם כל מיני חרקים וכאלה
והאם צריך לשטוף אותם בסבון?
כי אני לא ממש מבין במטבח וכאלה ואני מפחד לפגוע בגוף עם זה

תשובה:

שלום רב,

בירקות טריים כמו עגבניות מלפפון וגמבה אין תולעים, אתה יכול לשטוף את הירקות וזה בסדר גמור. הירקות מסוג חסה, כרוב וכד' צריך להקפיד לרכוש רק חסלט וכד' שהם נקיים מתולעים ולשטוף לפי ההוראות שרשום על השקית.

בהצלחה