צימוקים – נגיעות

שאלה:

האם יש דרך לאכול היום צימוקים? מהי צורת הבדיקה?

תשובה:

שלום וברכה

לאחרונה התפרסם שיש הרבה נגיעות פנימית בצימוקים, ולכן לא כדאי לאכול, כי לנגיעות פנימית שום רחיצה לא תועיל.

אם כבר רוצים לאכול אז יש לקנות רק צימוקים בהירים בהכשר הבד"ץ עדה חרדית שהם פחות נגועים ועושים להם בדיקות מדגמיות, ואותם להשרות עשר דקות במי סבון לפני רחיצה יסודית בברז.

אני אישית לא אכלתי כבר שנים רבות צימוקים, במקום זה אפשר להשתמש בחמוציות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. גם קליפורניה כבר לא שהיה בעבר כך נכתב כאן בעבר

    לא ברור מהקרה בעבר הרי צדיקים אין מכשלה בא לידם במידי דאכילה . ואם זה מטמטם גם באונס מתברר שצדיקים רבים לכאורה נכשלו

  2. יש נגיעות חדשה, מה שלא היה בעבר. באופן כללי זה נכון בגלל יבוא ויצוא וסיבות נוספות, אבל בצימוקים באופן ספציפי כנראה אופן העשייה החמיר את התופעה ויצר נגיעות פנימית חדשה.

  3. תודה רבה. אכן, הבעייתיות מוכרת: גם הרב וויא טוען שקשה לבדוק (ואפילו בדיקות שפעם המליץ והן מורכבות, היום לא ממליצים כי גילו שלא מועילות מספיק) הציע למעוניינים לאכול צימוקים להכין לבד – לשטוף ענבים כראוי לאחר השריה, שטיפה וכו', להכניס ל-תנור ל-3 שעות על 180 מעלות עם דלת מעט פתוחה.
    השאלה הייתה – מכיוון שלאחרונה נפוצים הצימוקים בצלחות טו בשבט מוכנות אפילו בכשרויות טובות (הרב לנדא) ועל כך השאלה.

  4. מערכות הכשרות לא כל כך עוסקות בנושא של הנגיעות, הבר היחיד שעושים זה לדאוג שהסחורה תגיע ממקום פחות נגוע, אבל אחריות הבדיקה על הציבור. מוכרים גם תאנים למרות שהם עצמם ממליצים לא לאכול מהם, זה תמוה אבל זה כך.

  5. אינני יודע מה היה, יש אומרים שאדרבה, ירידת הדורות גורמת גם ריבוי חרקים, כך שיש גם סיבות רוחניות וגם גשמיות לענין.
    בכל מקרה ברור המציאות כפי שהיא היום, שבכל גינה יש חרקים שבאו מכל העולם כולו, לא היתה מעולם וזה מקשה מאוד על ההתמודדות, מעבר החרקים גורם להם להתעצם ולהיות מגוונים ורבים מאוד.