כנימות בתפוז בשבת

שאלה:

בפרי הדר יש כנימות
ישנה התכתבות בין הגרשז"א לחזון איש האם צריך לבדוק את הכנימות שהרי אין נראות, והחזון איש כתב לגרשז"א שאם נסתכל על הכנימות לאורך זמן נראה תזוזה כך הובא בהליכות שלמה
אם כן איך מנקים תפוז בשבת עם מים להסרת הכנימות הרי הוא נוטל נשמה?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש ודאות שעל ידי הניקיון החרק שבתוך הכנימה ימות, יש בזה באמת בעיה של נטילת נשמה, ולכן הדרך הנכונה במקרה כזה לקלף בזהירות את התפוז בלי לרחוץ, ואחרי זה לבדוק את התפוז שאין ליו כנימה ואם יש – להסיר.