ברכה על מיץ ענבים פוטרת את היין?

שאלה:

שלום וברכה.
בקידוש סעודה ראשונה ושניה אנחנו עושים קידוש על תירוש ולא יין.
וכולם טועמים מהקידוש
ובאמצע הסעודה אנחנו שותים יין לבן.
האם צריך לברך על היין באמצע הסעודה ?

תשובה:

אם אתם מכוונים שיפטור את היין זה מועיל למרות שהוא חשוב יותר.

מקורות:

משנה ברורה סימן ריא ס"ק לב:

(לב) ובלבד שיהא דעתו וכו' – ואפילו היו שניהם לפניו בשעת ברכה בעינן שיתכוין לו בפירוש לפוטרו דאינו בדין שיפטור מי שאינו חשוב את החשוב דרך גררא אלא בכונה אבל אם בירך על החשוב פוטר את שאינו חשוב אפילו לא נתכוין בפירוש לפוטרו כיון שהיה מונח לפניו על השלחן בשעת ברכה ואם הביאו לו אחר שכבר כלה המין הראשון צריך לחזור ולברך ואם הביאו לו אחר שבירך אבל עדיין לא כלה אכילתו יש דעות בפוסקים וספק ברכות להקל [כ"ז מבואר בסימן ר"ו עי"ש באחרונים ובמ"ב סקכ"ב] ולכתחלה מבואר שם ברמ"א דיש ליזהר לכוין לפטור את אשר יביאו לו אח"כ: