אמירת אחינו כל בית ישראל בשבת אחרי תהילים

שאלה:

שלום וברכה,
בעת הזאת שאנו זקוקים לרחמי שמים מרובים עקב המצב הביטחוני נוהגים לומר פרקי תהילים בציבור גם בשבת. האם אפשר לומר באופן רגיל את התפילה אחינו כל בית ישראל וכו' שנוהגים לומר לאחר אמירת התהילים, אולי יש להוסיף שבת היא מלזעוק כמו שאומרים על חולה בשבת?

תשובה:

ההלכה היא שבעת שיש צרה על הציבור יש לזעוק ולהריע אפילו בשבת, ולכן מותר לומר תפילת אחינו בשבת בימים אלו.

שיתקבלו התפילות.

מקורות:

רמב"ם תעניות פרק א הלכה ו.