תולעים במים – ניו יורק

שאלה:

1.האם מותר לצחצח שיניים במים של ניו יורק (שנגועים), אם אין לנו פילטר בברז?
2.אם בושלו/טוגנו/נאפו תבשילים עם מים של ניו יורק של ניו האם זה מטריף את הכלים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תופעה זו אכן היתה קיימת שנים רבות במי הברז בניו יורק, ראה שו"ת שבט הלוי חלק יא סי' קפג שהחמיר בזה לגבי המים שם. אינני יודע מה המצב היום, צריך לשאול רבנים מקומיים [אולי אחד המעיינים הקבועים שמשם יסייעו לנו], הפתרון כמובן לשים בד צפוף מאוד לסינון על הברז. אם לא שמים והמים אכן מוחזקים כנגועים, יש להמנע מכל מה שהזכרת. אבל שוב, יש לשאול רב מקומי.