לתרומות לחץ כאן

טחינת פרי שיש בו חשש מובהק לחרקים

שאלה:

שלום
ישנם פירות שידוע שיש בהם חרקים, כגון תות שדה
כיצד מוכרים אותם קפואים בהכשר בד"צ העדה החרדית? והאם יש בזה מעלה לטחון אותם קודם שאוכלים אותם?
אשמח לדעת מקור להלכה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מאכל שחייב בדיקה אכן אסור לטוחנו בלי בדיקה לפי שאין מבטלים איסור לכתחילה, ואפילו אם עברו וטחנוהו הוא אסור באכילה, אבל אם הוא נבדק עד כמה שניתן, אף שיש חשש וחובה לחשוש שעדיין יש בו חרקים, מותר לטוחנו כיון שלא ניתן לבדוק עוד, ואולי מדובר שם בגידול מיוחד שנעשות בו בדיקות מידגמיות וכיוצא בזה ואז מותר לטחון. 

מקורות:

ראה שו"ע סי' צט סעי' ה ובש"ח שם ס"ק ז, ובשו"ע סי' פד סעי' יד ובש"ך שם ס"ק לט-מ. וע"ע שו"ת חתם סופר יו"ד סי' סב והר צבי יו"ד סי' לו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל