כשרות לתה משורש של ירק

שאלה:

שבוע טוב וחודש מבורך,
אני רוצה לרכוש תה עשוי משורש. אין להם כשרות ואני תוהה אם צריך.
להבנתי:
* תרומות ומעשרות זו לא בעיה כי לא שותים/אוכלים את הדבר עצמו, רק חליטה (יש בכלל תרו"מ ושורשים?)
* חרקים – אפשר לחלוט בשקיק או מסננת
* שמיטה – אמרו שהיה להם היתר מכירה
עוד משהו שצריך לקחת בחשבון?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש חיוב תרומות ומעשרות גם אם אני לא אוכל את הירק עצמו אלא תמצית ממנו.

מסננת בדרך כלל לא תעזור, יש צורך ברמת צפיפות מיוחדת, אולי לסנן דרך בד צפוף.

שמיטה – לא כדאי לסמוך על היתר מכירה, רבים מאוד מגדולי הפוסקים התנגדו למכירה, וטענו שאף אחד לא מתכוון אליה ברצינות ולכן אין לסמוך עליה היום. אינני יודע אם קיים כרגע חשש שמיטה, נשמע לי נדיר.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הדיון במאמרים שציינת הוא לגבי דברים שמעצם טבעם מיועדים רק לחליטה וזורקים את הפרי עצמו, פרי שמיועד בעיקרו לאכילה, גם אם אני רק חולט אותו הוא חייב בתרומות ומעשרות לכל הדעות.