כשרות פופקורן בחנויות

שאלה:

חנות פיצוחים כשרה בכשרות מהודרת כמו בד"ץ ירושלים או הרב לנדא המוכרת פופקורן שנעשה
במכונה במקום, האם אפשר לכתחילה לקנות את הפופקורן למרות שהגרעיני התירס אינם של כיטוב אלא מגיעים בשקים גדולים ואנני יודע אם עברו בדיקה כיאות ואם ההכשר כולל גם את זה?

תשובה:

אני מניח שההכשר כולל גם את האחריות על נושא החרקים.

אין ספק שתמיד מהודר יותר לעשות בית, מאריזה המוחזקת כנקייה או על ידי סינון הגרעינים כשרואים מה נופל ביניהם.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן יש הבדל גדול, כל מה שנעשה במקום נעשה תחת פיקוח שיעשה כמו שצריך לעשות, אבל מה שאינו נעשה שם, הפיקוח לגביו הוא רק לגבי תרומות ומעשרות, ועל כך שהוא נלקח ממקום שמוחזק כיותר נקי.