בדיקת בצל מחרקים

לאחרונה שמעתי שלפני שמשתמשים בבצל יבש (לא ירוק)צריך להפריד את כל השכבות ולשטוף.
האם זה נכון כשמדובר בבצל יפה וטרי, שכל השכבות בוודאי ללא שום כתמים או חשש לנגיעות? כי עבורי זה כמעט בלתי אפשרי לשטוף כל פעם בצל שמיועד לבישול או טיגון…

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני כאשר מדובר בבצל יבש שלם ועגול ששכבותיו דבוקים היטב אחד על השני אין מקום לחשש, לעיתים מפרסמים על נגיעות זמנית, לאחרונה לא ראיתי בעיתונות פירסום כזה. עיקר החשש הוא בבצל "תאומים" או רך קצת, או שיש בו רווחים בין השכבות, שאז כדאי להפריד במקומות המועדים ולבדוק. כמו כן יש לקטום את העלים הירוקים אם יצאו ממנו ולשטוף מבחוץ היטב.

בצל ירוק כמובן כדאי לקנות רק מגידול מיוחד ללא תולעים כיון שבדיקתו קשה מאוד.

בהצלחה