שתיתי באמצע הצום כי הרגשתי חולשה

מה הדין אם שתיתי ביום כיפור כי הרגשתי ממש לא טובב היו לי חולשות מטורפות ושתיתי אני לא מצליחה להרגע מזה ששתיתי מה הדין שלי איך אני מתקנת את זה??

תשובה:

שלום רב,

דבר ראשון צריכים לדעת שחולשה אינה בהכרח פיקוח נפש. כולם מרגישים חורשה עקב הצום אחד יותר ואחד פחות, זה לא בהכרח כרוך עם פיקוח נפש. דבר שני, גם אם החלטת לשתות, ודאי היה עדיף לשתות פחות משיעור, ולא ללגום כוס מים בבת אחת ובכך לעבור על איסור דאורייתא.

לעצם שאלתך, ודאי את צריכה לעשות תשובה על כך, נכון, יש הבדל גדול בין אדם שעובר עבירה במזיד, לבין אדם שעובר עבירה כי הוא חש מצוקה קשה כפי שאכן הרגשת. אבל תשובה צריכים לעשות על כך. ולהבא, כדאי להתכונן היטב לפני הצום, ואם יש לך נטיה לעבור את הצום קשה, עלייך לשכב במזגן משך היום כדי שיהיה לך מעט יותר קל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה.
    ניתן להבין מהתשובה, שבפחות משיעור, אין איסור דאורייתא, אבל אין הדבר כן, שהרי חצי שיעור אסור מן התורה, ואפילו כל שהוא