האם אישה חייבת ללכת לבית הכנסת ביום כיפור

שלום כבוד הרב
האם בסעודה מפסקת ביום כיפור חייב לעשות ״המוציא״? אנחנו נוהגים לאכול אורז עם מרק
והאם חובה לנשים ללכת לבית הכנסת בכיפור? כמו שבראש השנה חובה (לדוגמא בגלל תקיעת שופר)

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

  1. נוהגים לאכול גם פת בסעודה המפסקת. אורז עם מרק זה מצוין.
  2. אין חובה לנשים ללכת לבית הכנסת ביום כיפור. [בראש השנה מעיקר הדין אינן חייבות גם לשמוע שופר, רק קיבלו עליהן לקיים מצווה זו].

גמר חתימה טובה