צום יום כיפורים לאשה בהריון לאחר הפלות

שלום רב,
שאלה לגבי צום יום כיפורים,
מה דינה של אשה שמתקשה באופן כללי מאוד בצומות. נמצאת כרגע בחודשיים הראשונים להריון. כאשר בעבר הפילה פעמיים [ללא קשר לצום], אחת מן הפעמים לפני 3 חודשים [בוצעה גרידה ולאחר מכן בעקבות זיהום, אשפוז בבית החולים עם אנטיביוטיקה וכו']. כמו כן, היה בעבר הריון חוץ רחמי שבעקבותיו בוצע ניתוח.
כפי שכתבתי היא מתקשה באופן כללי, גם כשאיננה בהריון, מאוד מאוד בצומות. וכיום בעקבות ההריון לפי טענתה היא איננה מסוגלת להתחיל את היום ללא שתיה ואכילה, אחרת היא מרגישה סחרחורות וכדו'.

תשובה:

שלום רב

אין ספק שבמקרה כזה עליה לשתות לשיעורים. יש להכין כוסית מדידה של 30 סמ"ק [יש לבדוק במזרק ולא בבקבוק תינוק וכדומה שאינו מדוייק כלל], ולשתות כוסית כזו של מיץ ענבים טבעי כל 10 דקות, החל ממתי שקמה בבוקר עד שמסיימת ליטר, ואם תרגיש חולשה תשתה כך עוד חצי ליטר. זה קצת מטריד, אבל באופן זה היא תעבור בעז"ה את הצום ללא תקלות. מעבר לכך יש להתכונן לצום היטב! לאכול ביומים שלפני הצום אוכל עתיר בחלבונים ופחמימות מורכבות, ולשתות כל יום כמות רבה של נוזלים.

גמר חתימה טובה.