האם אני חייב לגלות שחבר שלי גונב מהקיוסק ?

שלום חבר שלי גונב דברים מקיוסק דברים קטנים אני יודע על כך ולא אמרתי למורה או לבעל הקיוסק האם זה עושה אותי שותף לפשע? שיתפי את חבר טוב שלי ואמר לי שהילד צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ושלא להתערב ולהלשין עליו כי הוא חבר טוב שלו וקשה לי מאוד כי מצד אחד הוא חבר אבל אני יודע שאם היה הדוכן של אבא שלי הייתי מתעצבן מה לעשות להניח לו לעשות חשבון נפש ולהבין אך מהכרותי איתו הוא לא יבין ועושה זאת כדי להרשים את החברים וחושב שזה מצחיק, או שלהגיד למורה ? אך קשה לי לסבך חבר הוא עוד מתבגר ולא מבין והוריו יכעסו עליו מאוד אז מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן לשתוק על מעשה כזה. אתה מחוייב להודיע למי שצריך כדי שיפעל להספיק את התופעה הזו. חובה זו מוטלת עליך מדין מצוות השבת אבידה, שהרי אתה רואה יהודי שמפסיק את ממונו.