תרופות ביום הכיפורים / מעוברת ביום כיפור

אשה שבהריון ולעתים קורה שבבת אחת מרגישה שכל הדם שלה יורד למטה ויש לה זיעה קרה והיא על סף איבוד הכרה ואחרי ששותה מעט ואוכלת דבר מתוק היא שבה לאיתנה הראשון. הדבר מצוי אצלה כמעט פעמיים בשבוע
מה עושים במקרה כזה ביום הכיפורים הרופאה אומרת שמדובר בחוסר ברזל והיא לוקחת כדור של ברזל.
וכן מה עושים כשהיא אכן מרגישה טוב לגבי לקיחת הכדור הוא גדול ממש ולא ניתן לפורר אותו האם יכולה לשתות עם מעט מים (או מעט מים שיש בהם כמה תמציות תה כך שהם מרים מאוד) תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כאשר יא מרגישה טוב והצורך הוא רק לקיחת הכדור, תעשה כפי שהצעת, להכין מים מרים כמו תה חזק מאוד או קפה מאוד מרוכז באופן שאינו ראוי כל כך לשתייה, ועם זה תבלע את הכדור. אם חלילה תרגיש לא טוב באופן שהזכרת, ברור שהיא חייבת לשתות מיד, אם מדובר באיבוד נוזלים תשתה כמות רבה, ואם היא רק זקוקה לסוכר, תשתה לשיעורים מיץ ענבים טבעי מתוק [30 סמ"ק כל 10 דק], בכמות שהיא צריכה כדי להרגיש שוב טוב. אם לא מספיק לה לשתות כך, תשתה מיד מה שהיא צריכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "אם לא מספיק..תשתה מיד" נלע"ד שעדיף קודם כל לרדת במינון השיעורים 9..7.5..3 ואם לא מספיק תשתה כמה שצריכה אלא אם כן ברור לה שזה לא יספיק תשתה מראש כמה שצריך שלא תגיע ללידה בחוסר נוזלים או סיבוכים רפואיים אחרים יוסף

  2. כמובן שאם זה אפשרי הצדק איתך, כוונתי היתה להזהיר, שפעמים מצוי שאשה מרגישה צירים וכדומה ומתחילה לשתות קצת בכוסיות המדידה… זו סכנת נפשות! כאשר היא מרגישה צירים של ממש היא זקוקה מידית לשתי כוסות מים ברצף!