מיקום המזוזה כשהדלת ממלאה את כל חלל הפתח

שלום רב
אשמח לדעת את הדין ובאם אפשר לדעת שו"ע הרב במידה ויש הבדל.
בחדר מבואה יש דלת לחדר חשוב מאוד, הדלת לא נפתחת לתוך החדר אלא לכיון הנכנס. הציר בצד ימין ואין מקום בחלל המשקוף לשים מזוזה מכיון והדלת עבה וממלאת את כל המשקוף.

האם צריך לקבוע את המזוזה לימין הנכנס אפילו שהדלת נפתחת לכיון המובאה? באם קובעים בצד ימין, היכן בדיוק? באם על עובי המשקוף מבחוץ אז יוצא שכשהדלת פתוחה המזוזה מוסתרת או על המשקוף בתוך החדר כך שבכלל לא שמים לא אליה. או בכלל בצד השמאלי של המשקוף?
תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

אם יש לך אפשרות לחקוק בתוך המשקוף מעט. עדיף. ואם לא, אתה יכול לשים את המזוזה על המשקוף מבחוץ, אף שהיא תהיה מוסתרת על ידי הדלת בפתיחתה.

מקורות:

ראה בש"ך סי' רפט סעי' ג' בענין דעות הראשונים אם הוא שם את המזוזה מחוץ לחלל המשקוף "אחורי הדלת" אם המזוזה כשרה. וראה בחיי אדם טו סעי' כא. ובספר חובת הדר (הגר"י בלוי זצ"ל) פרק ח' סעי' ב'. וראה שם בהערה לענין ברכה. דעת השו"ע הרב לא מצאתי בנושא זה.