היכן שומרים מזוזה לפני בדיקה

שלום, איפה שומרים מזוזה שהורדתי כמה שעות לפני כניסת השבת משום חשד שאינה תקינה ? לא ניתן לקחת אותה מיידית לבדיקה אלא רק ביום ראשון. הותקנה במקומה אחרת תקינה. בשאלה "איפה שומרים" כוונתי: האם שומרים אותה בתוך הבית או מחוץ לבית ? אם היא לא תקינה האם היא מזיקה בשעה שהוסרה ממקומה ונשארת בבית בהכנה להוצאתה לבדיקה? תודה

תשובה:

שלום רב,

גם אם היא אינה כשרה ודאי שאינה מזיקה וצריכים לשמור אותה בבית כדי שלא תתבזה. ובכל אופן, עד שלא בדקת המזוזה בחזקת כשרה.

שבת שלום