אופן הנחת המזוזה בתוך בית המזוזה

שלום רב,
את המזוזה גוללים מ-"אחד" ל-"שמע". לאן ראש המזוזה (שמע) אמור לפנות עפ"י הספרדים והקבלה? לצד הבית/ חוץ הבית/ מזוזת הפתח/ אויר הפתח?
אם אפשר מקור, נשמח מאוד.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

יש לשים את סוף הגלילה כלפי חוץ, כלומר שהמילה שמע תהיה כנגד חלל הפתח ולא סמוכה למשקוף, כמו כן יש להקפיד שמילה ש-די תהיה כנגד חלל הפתח [זהירות לסופר לכותבה באופן המאפשר את שני הענינים].

מקורות:

ראה שערי המזוזה פרק טו סעי' יא, על פי מזוזות ביתך סי' רפח שעה"צ ס"ק מ.