למה אסור להיות ביחסים לפני חתונה?

שלום, מהו האיסור בדיוק של משכב גבר עם אישה ששניהם רווקים? ההתלבטות אם מותר היא בגלל שהגבר לוקח כדורים הגורמים שלא יהיה זרע והוא לוקח אותם מטעם עבודתו..

תשובה:

שלום רב,

האיסור הוא ממש לא קשור כלל להוצאת הזרע. אלא עצם קיום היחסים הוא מעשה האיסור. וברווק ורווקה האיסור הוא איסור זנות. שלדעת כמה פוסקים הוא איסור דאורייתא. ויש פוסקים שסוברים שהוא איסור דרבנן. ובכל מקרה חז"ל מאד החמירו בזה. ואף תיקנו איסור ייחוד עם רווקה פנויה. כלומר, אסור להם לשהות ביחד שמא יבואו לידי חטא. בנוסף, יש גם איסור נדה שהוא איסור חמור מדאורייתא. ואף יחסי הקירבה ללא קיום יחסים לדעת כמה פוסקים זה איסור מן התורה "לא תקרבו לגלות ערוה" (לפחות כשהיא נדה).