דירה בלא מזוזות

אדם קנה 4 מזוזות מהודרות לבית שקנה וביום המעבר לדירה שכח את המזוזות ברכב של אדם ואותו אדם טס לחופשה (והמזוזות ברכב) אין אפשרות להשיג מפתח משום שנמצא על האדם שבחו"ל. אותו בחור נכנס אתמול לדירה ושואל האם הוא יכול להתעכב שבוע ללא המזוזות (יש לציין שיש לו מזוזות בפתח ובשני החדרים שישנים בהם מהאדם שהיה גר בדירה אבל חסר לו מזוזה לחדר משחקים למחסן ולפרוזדור) או שאסור משום ביטול עשה ויקנה מזוזות (אין גמ"ח בעיר שלו) חדשות.?

תשובה:

שלום רב,

אדם חייב לשים מזוזה בביתו מיד. הענין של שלושים יום הוא בית שגרים בו פחות משלושים יום אינו חייב במזוזה. אבל דירה רגילה שהוא מתעתד לגור בה לאורך זמן חייב במזוזה מיד. שיעשה מאמצים להשיג מזוזה לביתו.

בהצלחה