הברית החדשה נחשבת עבודה זרה?

האם הברית החדשה נחשבת לעבודה זרה?

תשובה:

שלום רב

הנצרות בכללה נחשבת עבודה זרה [בשונה מהאיסלם], ממילא הספר המביא לידי ביטוי את האמונה הנוצרית הוא בהחלט ספר של עבודה זרה [הוא אינו העבודה זרה עצמה, שהרי לא עובדים לו, אבל הוא מבטא את האמונה בה].

מקורות:

יש שרצו ללמוד מדברי הרמ"א באו"ח סו"ס קנו שאין איסור לבני נוח בעבודה זרה בשיתוף, כלומר כאשר הם מאמינים שיש אלוקים אלא שמשתפים איתו כח אחר [דבר שליהודי הוא ודאי עבודה זרה לכל דבר], אולם כבר הכריעו הפוסקים שדברי הרמ"א נאמרו רק לגבי שבועה, שאם נשבע באופן זה נחשב הדבר כשבועה בשם ה', אבל בלי ספק גם לגוי יש בזה איסור גמור של עבודה זרה, ראה פתחי תשובה יו"ד סי' קמז בשם הנודע ביהודה מעיל צדקה ועוד פוסקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כפי ידיעתי האמונה הנוצרית כיום התגבשה מאוחר יותר מהברית החדשה.
    ובברית החדשה אין מאפיינים של שיתוף.

  2. "לצערי" אינני בקי די הצורך בברית החדשה, אם כדבריך יתכן שזה לא עבודה זרה, אבל מכלל ספרי כפירה בטח לא יצא.