מותר ללכת לגן חיות? לקרוא ספרי חול?

שלום לכבוד הרב.
האם מותר לקרוא בספרי קריאה? כפי שראיתי בשו"ע סי' ש"ז סע' טז ובנו"כ משמע דאסור ומהרמ"א משמע להתיר משום שאפשר ללמוד ממנו האם המנהג כרמ"א?
שאלה נוספת באותו ענין לצאת יחד עם הילדים לראות הצגה או ללכת לגן חיות משמע לאסור מדברי השו"ע והמג"א שם. היכן בדיוק הגבול בין חיי משפחה ופנאי בתרבות של הדור הזה לבין איסור אל תפנו אל האלילים.

תשובה:

שלום רב

מדברי המגן אברהם שם יש ללמוד, שאיסור זה נאמר רק באחד משני האופנים, או שרואים דברי עבודה זרה ממש, או שהולכים לעסוק בדברי ליצנות וקלות ראש, כל טיול שמטרתו להרחיב את האופקים, לחזק את הקשר במשפחה בין הורים לילדים, מתוך ראייה חינוכית ושמחה יהודית מותר לכתחילה. לכן נהגו הכל ללכת לגן חיות, להכיר לילדים את העולם וברואיו, לראות הצגות חינוכיות, לטייל בטבע, לקרוא ספרים חינוכיים [לא דברי חשק וליצנות כמובא בשו"ע שם], וכך לזכות לגדל ילדים בריאים ושמחים.

בהצלחה רבה ורוב נחת!