איסור לא תנחשו – סימנים למזל וברכה

שלום לרבנים החשובים.
אני נוהג למלא דלק במכונית לפני פגישות חשובות וכו'. גם כשיש לי עדיין חצי מיכל מלא. אני נוהג כך במכוון בגלל הפגישה שאליה אני אמור להגיע.
דבר זה גורם לי הרגשה טובה ומבורכת, מפני שאני מרגיש שהרכב (וכן הבית וכו') הוא חלק מההוויה שלי..
האם זה נכון ומותר? ואם לא, אז מה אני כן צריך לכוון, ואיך להתייחס לכך?
יש לציין שבעבר ראיתי קורולוציה מובהקת בין ההצלחות לבין העיניין הנ"ל, אבל כבר אז חששתי לדרכי האמורי, וניסיתי לשנות את ההתייחסות שלי לעיניין כאל דבר שפשוט גורם לי להרגיש טוב, ולא מעבר לכך.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם זה סתם עושה לך הרגשה טובה זה בסדר, אבל אם אתה חושב שזה יביא לך את המזל זה עשוי להיות בעיה, והיות ובאמת זה לא מועיל כלום כדאי להמנע… אמנם, אם אתה לא מכוין את עיסוקיך על פי זה, כלומר אתה בא לפגישה בכל מקרה, אלא משתדל לסימן ברכה שיהיה שפע, ואם לא יהיה דלק גם תלך לפגישה, אין בעיה, כפי שביאר זאת כאן בהרחבה ידידנו הרב יהושע פפר.

בהצלחה רבה בכל עיסוקיך!

הצטרף לדיון

תגובה 1